Mind up-loading, funkar det eller inte?

by

Ett citat i sammanhanget: So, despite objections about the differences between biological and other hardware — and the resulting implementation of a SIM [substratoberoende sinne], it is quite possible that if each of your neurons and synapses were replaced one by one with something else, you might not notice.

Poängen är att alla små kemiska detaljer och nyanser i det neurologiska systemet är för många och komplexa för att kopiera perfekt. Dessutom finns alltid Heisenberg och kvanteffekter som garanterar att kopian inte blir perfekt. Å andra sidan spelar det kanske ingen roll om det blir små små fel på vägen, med tanke på hur mycket annats om händer med en människa och dess tankar under loppet av tex en dag eller ett år utan att omgivningen eller hon själv tycker att skillnaden är viktig. På några år byts mer eller mindre varenda atom ut, men ändå anses man vara samma person.

I det sammanhanget kan det inte spela någon roll om man inte får med alla detaljer i signalsubstanskoncentrationer, kvanttillstånd mm i neuronerna så länge de huvudsakliga neuronsignalerna(spikarna) är desamma vid kopieringstillfället.

I själva verkat ska man nog se ”uppladdningen” som en pågående process där man ibland laddar upp hela eller delar av sinnet, interagerar med andra uppladdade sinnen eller AI:er, och sedan laddar avsig och laddar ner vissa lärdomar/kunskaper från den virtuella upplevelsen. Precis som man har en iPhone i fickan kan man koppla upp hjärnan mer direkt mot internet och dessutom ha hjärnförstärkare (nanobotneuroner) som hjälper till att processa information snabbare. Förr eller senare är man mer och oftare uppladdad än nedladdad och till slut struntar i den biologiska kroppen. Alternativt kanske förstärker och reparerar kroppen tills den blir beständig, inklusive den vävnadsbaserade hjärnan, men är trådlöst uppkopplad mot sin AI-del i ”molnet”.

I vilket fall som helst är framtiden att vara ett uppkopplat SIM, inte en trög organisk klump.

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: