Nystart för singularitetsbloggen Singularity Saloon / Singularity Economics

by

Syfte med Singularity Economics

Den här bloggen och den vidare communityn och think tanken Singularity Saloon ämnar utforska vad decennielång extrapolering av befintliga teknologitrender betyder för mänskligheten i stort på lång sikt och ekonomiskt för oss som individer på lite kortare sikt. Ett av målen är att uppdatera en investeringsportfölj av börsnoterade aktier som på olika sätt och inom olika tidsperspektiv kan dra nytta av de olika stegen mot Singulariteten

Ämnet är brett och svåröverskådligt och ett av syftena med bloggen är just att utforska vilka ämnen vi ska fokusera på. Ett utkast till agenda kan se ut som följer:

Sprida kunskapen om Singulariteten (utveckling inom artificell intelligens och nanoteknologi som korsbefruktar varandra i en accelererande takt och inom en människogeneration medför så genomgripande förändringar att det är omöjligt för en icke-förbättrad människa, en icke-cyborg, en a-cyborg, en org att hänga med)

Definiera Singulariteten (beskrivningen ovan är inte tillräcklig)

Kartlägga vägen till Singulariteten (sannolik utvecklingslinje inom Robotik, Haptik, Genmanipulation, AI, nanoteknik). För att kartlägga vägen måste vi också definiera var vi är just nu – vilken utveckling som skett fram tills nu och vilka teknologier som redan nu finns tillgängliga eller på ritbordet.

Identifiera investeringar, utbildningar, karriärvägar på väg mot Singulariteten

Skapa en allmän debatt om sannolikheten att nå Singulariteten och hindren i dess väg

Bygga ett nav för all relevant information om Singulariteten. Här på SinguEcon/Singularity Saloon ska det finnas definitioner, debatter, länkar och en uppdaterad timeline till Singulariteten. Vi uppmuntrar all slags input och konstruktiv kritik. Vi besitter inte den bästa kunskapen, men vi vill gärna skaffa oss den och tror att den här sajten kan utgöra startpunkten.

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: