Entreprenörerna som tar oss till rymden

by

Mycket trevligt att se att också svenska medier ibland rapporterar från forskningsfronten inom andra områden än klimatpolitik. Ty visst är det väl trevligt att få läsa om idéer som andas visioner och framåtanda, såsom Galactic Suite’s rymdhotell, vilket beräknas öppna 2012. 3 miljoner euro för tre dagar (plus alternativkostnad på 8 veckors förberedelser) är faktiskt ett mycket rimligt pris med dagens primitiva rymdteknologi.

Men vad kommer vi egentligen att göra i rymden? Turista, givetvis, men vilka industrier kommer att kunna frodas där? Och hur kan vi få igång en helt och hållet fungerande produktionskedja i rymden, utan att behöva skicka upp allting till oerhörda kostnader från jordens yta. Rymden är en horisont som öppnar en helt ny ekonomi, med nya råvarukällor och andra naturlagar. Är turismen fröet till denna nya bransch?

Annonser

3 svar to “Entreprenörerna som tar oss till rymden”

  1. Lynxz Says:

    Jo, man borde också rapportera om alla som har skapat någon form av perpetuum mobile för att utvinna outtömliga mängder energi.

  2. Jösses Says:

    Oj jösses. Nu ser man ju vad ekonomerna kan om annat än deras låtsassystem som de leker med (som dessutom får konsekvenser för den verkliga världen, tack så mycket!). Googla lite först så får du reda på lite fakta 😉

  3. Jonas Sigedal Says:

    Jösses: Vad talar du om?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: